Robotgänget, Astrid är med i vloggen och jag får dansa min favoritdans- VLOGG NR TRE ÄR UTE! <3

Hej alla fina DataTjejer!
Robotar!
Allt jag säger! Frågan är vad era reaktioner är.
Läskigt? Robotarna tar över världen och utplånar människan? Eller tänker ni på den robot-betjänt som man i framtiden kommer att mötas av när man kommer hem- och som frågar en om man vill ha en coca cola eller en fanta?
Jaja, oavsett VILKA av dessa förslag ni tänker på så kommer Astrid (ordförande I DataTjej) och jag att försöka reda ut det mest grundläggande med robotar i detta avsnitt.
För er som kanske inte hinner kolla igenom hela videon just nu så har vi KORT-VERSIONEN I TEXT HÄR: 
Det finns en hel rad olika typer av robotar som även görs i olika modeller.
Kalla i filmen och komplettera med vad som sägs där- vad kan robotar göra t ex? etc etc. 
I denna video så presenteras bland annat en robot size större- just denna robot heter Ellis (gänget på LiU har döpt den till det), men modellen kallas för pepper. Vill man veta mer om denna typ av robot-modell (google is your friend) så är det är det “Ellis” man ska söka på för att få mer information.
I filmen så har vi även ett gäng lite mindre robotar som spelar fotboll. Gänget på LiU har valt att döpa dessa efter Disney prinsessor: Ariel, Elsa, Merida, Pocahontas, Belle, Jasmine. Men modellen heter Nao och det är det man kan googla på om man vill ha mer information om vad just denna typ av robot kan göra.
Vi kollar även in en flygande robot- denna kallas för ”quadcopter”. I videon visas även en slags “originell kartläggningsrobot”.