Tankar kring senaste veckan

Hej!

Jag hoppas att ni har haft en bra start på det nya året och antar att studierna eller arbetet har satt igång igen. För mig känns det underbart att vara tillbaka i gängorna igen, otroligt taggad och nyfiken om hur våren blir. Jag tänkte dela med mig lite av vad som hänt hos mig den senaste veckan och kommer inom kort att dela med mig av en djupare reflektion inom ett område som verkligen berör mig.

Mina sista tentor på universitetet skrevs förra veckan och nu blir det två lugnare veckor innan min anställning hos Google börjar. Jag kommer att arbeta på business-sidan med LCS-teamet, Large Customer Sales men mer specifikt vilket projekt jag hamnar i vet jag inte så mycket om. I våras satt jag och fashinerades av en presentation Johan Eriksson, Head of Specialists på Goolge gjorde under Nordic eCommerce Summit och att nu få hamna i samma team känns fantastiskt spännande. Han berättar hur man med hjälp av teknik och att tillämpad datainsamling kan personifiera både Googles sökresultat och AdWords. Det faschinerar mig otroligt mycket är de möjligheter som öppnas upp för mindre företag att kunna växa på en global marknad och hur det på sikt genererar framgång och innovation till hela världen. Möjligheterna är oändliga! Länkar till presentationen här

Parallellt med detta arbetar jag med Framgångspodden som Alexander Pärleros driver. Jag har lyssnat på varje avsnitt minst en gång från dess start, fanns ständigt i öronen när jag arbetade som fotomodell och gick runt långa dagar på gatorna i Paris. Sedan tio månader har jag varit mer involverad i det, både genom nätverket, adminarbete och krönikör. I onsdags fick jag äran att skriva en till krönika till nyhetsbrevet där Thomas Erikson, författare till böckerna ”Omgiven av idioter” och ”Omgiven av psykopater” gästade. Framgångspodden, att få ta del av gästerna och att få följa deras resa tror jag är det som inspirerat mig och gjort störst skillnad i mitt liv. Jag har fått med mig så många nya insikter, bra handfasta tips och förståelse från ett helt nytt perspektiv men framförallt insett att ingenting är omöjligt.

I inlägget som skrevs i mellandagarna berörde jag Vision Board för 2018, vikten av att våga drömma stort och hur det påverkar både agerande och resultat. Jag delar med mig av min och hoppas att det inspirerar dig också till att göra en 🙂

Hela 2017 har cirkulerat kring mitt favoritcitat “If you want something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done”. Att våga röra sig utanför komfortzonen, säga ja när det logiska säger nej och lösa problemen allt eftersom de kommer. ALEQUI, mitt eget företag har fört med sig många härliga minnen. Det resulterade också i att jag var en av talarna under Internetdagarna 2017 samt Female Startup day. Hela Framgångsgänget längst ner i högra hörnet och Startuplifers i vänstra hörnet. Den känslan och de minnen dessa delar har gett mig vill jag ta med till 2018.