Andra vloggen ute! Datatjej besöker Agero

Hej alla härliga DataTjejer!

Idag tänkte jag skriva lite kort om ett lite mer “fluffigt” ämne, nämligen det här med att förstå sig på värderingar och hur mycket man har att vinna på att verkligen veta om vilka värderingar man har, samt att försöka jobba mot att inkludera detta i allt man gör varje vecka.

 

 

I detta videoreportage har jag intervjuat Agero. Företagets tagline – “Frigör potential”- är något som jag verkligen tycker att de lever upp till. I denna video valde jag att lyfta fram några av de personer som varje dag jobbar för att skapa skräddarsydda lösningar inom IT till företag som strävar efter att bli mer digitala.

 

På sistone har det varit en hel del uppmärksamhet riktad till ämnet jämställdhet, bl a om hur många industrier inte är så jämställda som man kanske önskar. I veckan spreds Oprah Winfreys tal om jämställdhet som en löpeld, och jag blir verkligen glad över allt som sker. Samtidigt så önskar jag att det inte stannar där, att man bara pratar om det, utan att fler faktiskt tar tag i saken och gör något konkret.

 

Jag har skrivit det förut och skriver det gärna igen -men jag är övertygad om att det handlar om att börja från grunden. Det handlar om att få alla att känna att de kan och förstå att man ständigt måste hålla sig uppdaterad och vara villig att lära sig för att kunna bli riktigt bra på något. Detta gäller oavsett om man jobbar inom IT, konst eller vilken bransch som helst. Då blir det inget konstigt utan fokus kommer att läggas på individ-nivå. Vi kommer börja fokusera mer på HUR man gör för att lära sig så snabbt som möjligt, inte vilka attribut personen som ska lära sig eller leverera något nytt har (t ex vilket kön personen i fråga identifierar sig med). Jag längtar tills att detta sker!

Skriv gärna om ni har frågor, önskemål eller funderingar till mig, DataTjej eller till någon på Agero!

Kram så länge!