Nytt år – nya mål!

Nu är det ett nytt år vilket för de flesta även betyder nystart! Jag tycker egentligen att hösten känns ännu mer som en nystart – det sitter kvar stenhårt från alla år i skola 🙂

Jag har, till min glädje, fått läsa väldigt många influencers nyårsmål de senaste dagarna. Bara att döpa om det klassiska nyårsLÖFTET till ett nyårsMÅL är schysst mot dig själv! Ett löfte kan brytas, vilket ofta betyder förbud = laddade och negativa känslor. Förbud leder väldigt ofta till motsatt effekt och ger dig därför inte bästa förutsättningarna för att lyckas. Därför har jag precis som förra året ställt upp ett antal nyårsmål – för trots mina tidigare ord om hösten är det spännande med nytt år, ny start och nya möjligheter!

För att lyckas med dina nyårsmål har jag därför några konkreta tips – som ni säkert hört men som tåls att upprepas! Till att börja med kan du se till att ditt mål är SMART (Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt och Tidsbestämt). Exempelvis har jag som mål att minst skriva två blogginlägg i månaden här hos DataTjej under det kommande året. Detta är väldigt specifikt, jag kan direkt mäta om det är genomfört eller ej, jag har satt målet för mig själv och accepterat det, tycker att det är realistiskt och tidsbestämt – 1 månad i taget totalt 1 år.

Jag tycker även det hjälper att berätta för folk runt i kring mig om mina mål – då är de uttalade och därmed kommer flera undra hur det går och följa resan till målet. Det blir en motivator! Till sist skriver jag även ner målen för mig själv, detta för att kunna se dem konkret och bocka av dem eftersom.

Sista punkten kan även bero på min lätta listfixering, vem älskar inte listor? Sammanfattar därför målskrivande i 3 punkter:

  1. Skapa SMART:a mål.
  2. Berätta för dina vänner och supportrar!
  3. Skriv ner dem. Helst i listform 😉

Önskar dig en god fortsättning och lycka till med målformuleringen!

Glad tjej på isbana uppe i Piteå. Stora kontraster mellan -25 i Norrbotten och +3 i Linköping! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *