“Jullov” och studietips

Hallå där! 🙂

Jag hoppas att ni har haft en trevlig ledighet. Jag har varit ledig sedan den 15 december, vilket är ett tag. Eller ja, ledig och ledig – jag skriver mina tentor (fysik och datastrukturer) nästa vecka, så jag har behövt plugga en hel del. Om jag ska vara ärlig så har jag ingenting emot det, eftersom jag tycker om att ha gott om tid att plugga. Då kan man lära sig det där som man var lite osäker på, lösa ännu fler fysikuppgifter och knacka ännu mer kod. På tal om fysik så var det inte riktigt mitt favoritämne på gymnasiet, men den här kursen har varit rätt rolig! Det beror nog på att föreläsaren har varit väldigt engagerad. Dessutom har man haft massor med räkneuppgifter på nätet, och det är mycket smidigare än att behöva bläddra i en fysikbok på tusen sidor…

Jag vet att inte alla tycker om att plugga under lov, vilket är fullt förståeligt. Förut tyckte jag också att det var superjobbigt, men så småningom hittade jag knepen som underlättade något enormt för mig, nämligen

  • Plugga inte hemma. Det kanske låter lite knasigt, men detta är ett av de bästa sätten att skilja “arbete” från fritid. Plugga till exempel på biblioteket, i skolan eller hemma hos någon.
  • Plugga inte ensam. Pusha varandra, ställ frågor och turas om att bjuda på pluggfika! 😉
  • Work hard, play hard. Att vila effektivt är lika viktigt som att plugga effektivt – glöm aldrig det.

De senaste veckorna har jag hunnit med en hel del annat faktiskt. Jag har varit hemma i Småland, jobbat lite grann, spelat datorspel, latat mig framför teven och firat både jul och nyår med vänner och familj. Dessutom ska jag flytta till en alldeles egen lägenhet den 26 januari (WII) och jag har därför lagt lite (läs mycket) tid på att titta på möbler. Mitt nyårslöfte får nog bli att hålla lite hårdare i CSN och spara till viktigare och dyrare saker (läs säng)…

Vi hörs snart igen,

Sofija

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *