Att säga ja, när det logiska säger nej

“Så länge intuitionen säger ja och håret står upp på armarna ska man slå till. Om man under de fem minuterna sätter sig i någon form av “point of no return” blir det för sent att ånga sig” För snart två år sedan hörde jag Per Holknekt säga det i en intervju i Framgångspodden tillsammans med Alexander Pärleros. De orden etsade sig fast inom mig och har förändrat så stora delar av mitt liv. Imponeras av de små ögonblickens kraft.

Jag tänkte dela med mig lite av mina tankar kring att prova nya vägar, utmana sig själv och att våga röra sig utanför sin komfortzone. Sen i våras har det hänt otroligt mycket spännande saker runt mig, något som jag aldrig vågat drömma om tidigare. Starten till detta var att jag i våras valde att säga ja till mycket som jag per ren automatik tidigare sagt nej till. Faschineras otroligt av vilka möjligheter som öppnas genom att “våga säga ja, när det logiska säger nej”. Vikten av att sätta små saker i rörelse, sätta ner många små frön i jord. Saker växer och man vet aldrig vilka små handlingar som ger det största resultatet.

Under denna höst har jag fått möjligheten att utveckla mitt företag ALEQUI, haka på Startuplifers, blivit medlem i 4potentials, börjat föreläsa och ska under våren gå internationellt inom digitala strategier och har i skrivande stund precis avslutat en intervju för ett företag jag tidigare bara drömt om. Sen har jag fått den otroliga förmånen att blogga här på DataTjej, vilket är fantastiskt kul. Gemensamt för varför alla dessa saker kommit in i min vardag är att jag vågat vistas utanför min komfortzone, löst problemen allteftersom och vågat fråga om hjälp. Det är så lätt att sätta sina egna begränsningar, i rädslan av att misslyckas. Ofta är dessa tankar i sig jobbigare än det är att faktiskt misslyckas.

Med detta vill jag bara uppmana att våga prova, våga ta för ett lite för svårt projekt och våga säga ja till något du tidigare sagt nej till. “Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår!” Glöm aldrig det. ❤

Önskar er en fantastisk helg!

Kram Alexandra

2 thoughts on “Att säga ja, när det logiska säger nej”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *