En tisdag på campus

Hallå på er!

I skrivande stund är jag precis hemkommen från IKEA! Det har blivit lite av en tradition (andra året i rad nu, liksom 😉 ) att äta julbord där med ett par vänner från klassen. Mysigt! Jag tänker däremot berätta om någonting som inte direkt har med Janssons frestelse eller glögg att göra, nämligen vad jag gjorde på campus i tisdags.

Göteborg såg i tisdags ut som ett riktigt winter wonderland! Den här bilden är tagen utanför campus.

Jag nämnde i mitt förra inlägg att jag sitter som ordförande i IT och datas rekryteringsgrupp (Rekryt) vilket är superkul. Vi brukar ha lunchmöte då och då och prata om kommande evenemang, marknadsföring (det är vi som postar roliga saker på IT och datas Facebooksidor) m.m. I tisdags pratade vi till exempel om att ha en Arduinokväll för gymnasieelever! En Arduino är en slags minidator som man kan programmera och göra massor med roliga saker med. Exempel på saker som personer har gjort med en Arduino är små robotar, spionkameror, fingeravtrycksläsare m.m.

Efter lunchmötet hade jag ett s.k. labbtillfälle i en av kurserna vi läser för tillfället. Kursen heter Datastrukturer, och i den får man lära sig dels hur man skriver kod som är så “snabb” som möjligt, dels hur man organiserar data. Detta är till exempel superviktigt för Google som måste få fram miljontals resultat jättesnabbt när någon söker på någonting.

När jag till exempel Googlade “brownies” tog det 0,45 sekunder för Google att få fram 102 miljoner resultat på ämnet. Coolt, va?

Labbtillfällena betyder i alla fall att man får komma och programmera i datorsalarna, och att det finns handledare på plats, men att det inte är obligatoriskt. Det går alltså lika bra att programmera hemma. Labben som vi höll på med i tisdags, och som också är den sista i kursen, går ut på att skriva kod som gör att man hittar snabbaste vägen mellan två punkter (tänk Google Maps). Det kanske låter väldigt komplicerat, men det var inte så farligt faktiskt 🙂

Sist på schemat var ett möte om CHARM, vilket är Chalmers egna (och en av nordens största) arbetsmarknadsmässa som arrangeras varje år i februari. Jag ska vara företagsvärd för två företag och har i uppgift att vara kontakten mellan företaget och Chalmers.

Jag hoppas att ni har haft en härlig vecka ❤

Sofija