Månadens DataTjej: Helena Mischel

Namn: Helena Mischel
Ålder: 31
Arbetsplats: Microsoft
Pluggat: MSc IT
Aktiva år: 2008-2010

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Nominerade mig själv och vann årets IT-tjej 2008 som Microsoft och Universum delade ut, fick upp ögonen för dem och gjorde Exjobbet där. Sökte till deras trainee-program och kom in som 1 av 3, och enda tjejen, 2010. Samarbetar med 9 landsting och driver med dem och kollegorna innovativa och strategiska projekt som förbättrar vården och ger fler chansen att må bättre längre, ger personalen de verktyg de behöver för att lyckas bättre och anhöriga möjlighet att kunna bidra och påverka.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Var på DatatTjej-konferensen 2007 i Stockholm och fick en sån otrolig pepp av den. Ville se till att fler fick samma pepp, nya vänner och större nätverk kommande år i Linköping. Var projektledare för DataTjej Konferens 2008 i Linköping, och var därefter partnerskapsansvarig i DataTjej-organisationens första styrelse.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Sittningen på konferensen 2008 följd av kravall – så himla mycket skoj gyckel, bra stämning och roligt gäng!

Vad önskar du att du visste när du pluggade?
Det som betyder något är dina nära och kära, att de och du mår bra. Resten ordnar sig och det kommer gå bra för dig, jag lovar!

Är du en gammal DataTjej och vill berätta din historia? Eller har du tips på frågor vi kan ställa inför nästa intervju? Kontakta oss gärna på kontakt@datatjej.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *