Månadens DataTjej: Moa Hedlund

Namn: Moa Hedlund
Ålder: 25
Arbetsplats: Accenture (Security)
Pluggat: Ekonomi och IT (Kandidat)
Aktivt år: 2015/2016


Namn: Moa Hedlund
Ålder: 25
Arbetsplats: Accenture (Security)
Pluggat: Ekonomi och IT (Kandidat)
Aktivt år: 2015/2016

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Det var faktiskt via Datatjej som jag hamnade på min arbetsplats. Jag jobbar idag som konsult på Accenture i Stockholm och jobbar med informationssäkerhet. Jag kom i kontakt med Accenture i Linköping när jag var där med Datatjej och hade en monter på LINK dagarna. Under vår lunch gick vi runt och paratade med lite företag och det var så jag träffade Accenture. Jag skickde in en ansökan direkt när jag kom hem och efter några internettester och en lång intervjudag så hade jag jobbet klart redan 8 måndader innan jag tog examen. Så börja sök jobb tidigt och ett tips är att delta på näringslivsmässor där man får chansen att prata med anställda från de företag som man är intresserad av.

Idag jobbar jag med informationssäkerhet och sitter på ett stort projekt med kollegor från hela världen. Jag jobbar med att bygga upp och automatisera processer för access hantering. Access hantering innebär att exempelvis kunna ansöka om att få access till ett visst system eller databas. Detta innebär att jag ritar upp processflöden och pratat med kundens utvecklare för att se vad som är möjligt att genomföra.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Jag engagerade mig i Datatjej eftersom jag hört mycket bra om föreningen och tycker att det jobb som föreningen gör är så viktigt för alla tjejer som pluggar och jobbar inom IT. När tjänsten som näringslivsansvarig i Stockholm dök upp så sökte jag på en gång och fick möjligheten att jobba med Datatjej. Genom att vara näringslivsanvarig har jag byggt upp ett stort nätverk både av företag och andra tjejer som är intresserade av IT. Det var fantastiskt att se att alla träffar jag var med och organiserade ledde till att flera viktiga kontakter byggdes upp mellan företag och studenter. Det kändes som jag fick vara med och skapa en bro mellan studierna och arbetslivet.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Mitt bästa minne hos Datatjej var när jag annordnade en inspirationskväll för alla Datatjejer i Stockholm. Jag bjöd in flera kvinnliga talare som jag tyckte var väldigt insiperande. Målet med kvällen var att boosta alla tjejer att våga ta för sig i arbetslivet och våga satsa och förstå hur viktigt det är att tjejer tar mer plats på IT-marknaden. Det var en fantastik kväll och flera av tjejerna uttryckte hur denna kväll verkligen påverkat de på ett positivt sätt.

Vad är det viktigaste att tänka på när man kommer till en ny arbetsplats?
Det viktigaste när du kommer till en ny arbetsplats är att våga ta plats och ansvar tidigt. Även om det känns läskigt och som att alla andra har tusen års erfarenhet så finns det inget bättre än att få in en ny och fräsch hjärna. Arbetsgivare uppskattar individer som är ansvarstagande och som vågar vara med och driva företaget framåt med nya ideér.

Är du en gammal DataTjej och vill berätta din historia? Eller har du tips på frågor vi kan ställa inför nästa intervju? Kontakta oss gärna på kontakt@datatjej.se.