Månadens DataTjej: Linda Dahlin

Namn: Linda Dahlin
Ålder: 31
Arbetsplats: Capgemini
Pluggat: IT, projektledning och affärssystem, distansprogram på Karlstad Universitet
Aktivt år: 2016/2017


Namn: Linda Dahlin
Ålder: 31
Arbetsplats: Capgemini
Pluggat: IT, projektledning och affärssystem, distansprogram på Karlstad Universitet
Aktivt år: 2016/2017

Kan du berätta hur du hamnade på din arbetsplats och vad dina arbetsuppgifter är för något?
Jag har faktiskt inte börjat på min nya arbetsplats än, utan jag börjar i september. Men jag sökte Capgeminis graduateprogram under våren 2017, fick komma på deras uttagningskväll och gick vidare därifrån. Jag sökte Capgeminis graduateprogram eftersom jag hört mycket bra om det både från vänner som jobbar/jobbat på Capgemini samt från att jag pratat med dem på flera arbetsmarknadsdagar.

Jag är anställd som Business Analyst och kommer under graduatetiden att gå interna utbildningar för att lära mig mer om Capgemini, om konsultyrket och ta relevant(a) certifiering(ar).

Eftersom jag inte börjat än vet jag inte exakt vad mina arbetsuppgifter kommer bli. Men som Business Analyst kan mina arbetsuppgifter bland annat vara att analysera en verksamhets struktur, visualisera en verksamhetens nuvarande tillstånd eller utforma och visualisera framtida tillstånd. Som Business Analyst kan jag även jobba som kravanalytiker och samla in samt dokumentera behov eller villkor för en ny eller förändrad produkt.

Varför engagerade du dig i DataTjej och vilken post hade du?
Mitt första engagemang hos Datatjej var som projektledare för Ada-sittningen i Göteborg under hösten 2015. Sedan var jag ordförande för styrelsen 2016/2017.

Jag tycker att Datatjej är en viktig förening som skapar band IT-tjejer sinsemellan och mellan IT-tjejer och IT-företag. Att engagera mig var ett självklart val då jag vill öka antalet tjejer inom branschen och vill att vi tjejer ska skapa värdefulla kontakter. Jag tycker även det är viktigt att i tidig ålder inse att IT inte bara är att koda.

Vad är ditt bästa minne från din tid hos DataTjej?
Oj, det va en svår fråga! Det har varit så många bra minnen. Måste jag välja ett minne så är det nog konferensen 2017 i Uppsala. Eftersom då var nästan alla i styrelsen samlade och massa andra taggade datatjejer och vi fick umgås i flera dagar. Då gick vi på inspirerande föreläsningar, workshops och trevliga middagar på kvällarna.

Vad är ditt bästa intervjuknep?
Mitt bästa intervjuknep är att vara sig själv under intervjuerna. Kanske låter klyschigt men du ska trivas på arbetsplatsen, och jag tror på att om man är sig själv på intervjun så får man större känsla för ifall man kommer trivas. Sen tycker jag även det är bra att ha läst på lite om företaget innan intervjun för att ha lite koll på vad de gör för något. Till sist tro på dig själv!

Är du en gammal DataTjej och vill berätta din historia? Eller har du tips på frågor vi kan ställa inför nästa intervju? Kontakta oss gärna på kontakt@datatjej.se.